Små hvide partikler i vandet

Små hvide partikler i vandet

Guiden er lavet med inspiration fra vores leverandør Spa Care og der henvises til deres produkter i guiden.

Små hvide partikler eller flager som flyder rundt i vandet er med stor sikkerhed kalk. Kalk er en helt naturlig ting som findes i vores vand. Nogle steder har meget kalk i deres postevand og andre steder er der næsten ingen kalk. Her taler man om vandets hårdhed.

Du kan gå på dit vandværks hjemmeside og tjekke vandets hårdhed.

Læs med herunder, hvordan du kan forhindre hvide partikler i dit spa.

Sørg for at holde din pH værdi indenfor idealområdet 7,0 -7,4:

En af de største syndere, når det kommer til kalkpartikler i dit badevand, er pH-værdien. Hvis pH-værdien er for høj kan du opleve kalkudfældning. Kalkudfældning kan komme i forskellige niveauer. Både som små hvide partikler eller som uklart mælkehvidt vand. Fælles for alle niveauer er, at det med stor sandsynlighed skyldes et problem med pH-værdien.

Er pH-værdien for høj kan du sagtens have klart vand. Tilføjer du klor til vandet sker der en kalkudfældning. Vi oplever at det ofte sker i områder med hårdt vand. Du kan f.eks. komme helt frisk vand fra hanen i dit spa (Marielyst Vandværks seneste måling viste f.eks. en pH-værdi på 7,7). Giver du et klorchok til det friske vand fra dette vandværk, vil du med stor sandsynlighed opleve kalkudfældning.

Hvad gør jeg hvis jeg har fået kalkudfældning?

Er skaden sket, og du har fået kalkudfældninger i vandet, er det vigtigt, at du ved, at det ikke er farligt.

Hvis du har masser af tid og tålmodighed, så kan det forsvinde igen ved masser af filtrering. Filtertid filtertid filtertid.

Men det er de færreste, som har tålmodighed til.

Du kan hjælpe processen ved at sørge for, at dit filter er renset og klar til at tage imod kalkpartiklerne. Hvis det er små kalkpartikler kan du tilføje en behandling SpaCare Bright & Clear, som flokker de små partikler, så filtret nemmere kan håndtere dem.

Og ellers er den nemme løsning at skifte vandet.

Der er nemmere at forebygge end behandle for kalkudfældning

1️⃣ Sørg for, at alkaliteten er indenfor idealområdet 80-120 mg/l, så pH-værdien er stabil (se mere om alkalitet og den indflydelse på pH-værdien her).

2️⃣ Mål pH-værdien ofte. Gerne 2-3 gange ugentlig og juster pH-værdien til 7,0–7,4. Du kan med fordel måle pH med digital måler som f.eks. SmartTest eller tablettester.

3️⃣ Tilsæt SpaCare No Scale for at binde kalken bedst muligt i vandet. Det er ingen garanti for, at du ikke får kalkudfældning, men risikoen er meget mindre. Derudover forebygger No Scale, at kalken sætter sig i dit spa, hvilket er med til at skåne pumpe og varmelegeme.

Fandt du svar på dit spørgsmål?

Disse artikler kan måske være interessante for dig?