pH-værdien i mit spa driller

pH-værdien i mit spa driller

Guiden er lavet med inspiration fra vores leverandør Spa Care og der henvises til deres produkter i guiden.

Langt de fleste spa ejere har prøvet, at pH-værdien driller. Nogle er heldige først at opleve det efter flere sæsoner som spa-ejer, men sandsynligheden for at du aldrig oplever problemer med at justere din pH-værdi eller holde den stabilt omkring idealområdet er nærmest lig nul. Så har du problemer lige nu, så fat mod.

Læs med herunder, hvor vi gennemgår hvorfor det kan være og hvad du kan gøre for at komme ud af problemet.

Hvorfor er min pH-værdi høj selvom jeg tilsætter pH Down til mit spa?

Et typisk problem forløb som spa-ejere oplever er, at de starter helt korrekt med at måle pH-værdien. Den er for høj. Deres Smart Tester viser en pH-værdi på 7,6. Det er ikke unormalt. De finder bøtten med SpaCare pH Down og tilsætter den helt rigtige mængde pH Down for at nedbringe pH-værdien til 7,0. Næste morgen tages der en ny pH måling. Og til spa-ejerens store overraskelse, er pH-værdien igen for høj; 7,6. Vandet er måske også lidt uklart!

HAR DU UDFORDRINGER MED AT STYRE PH-VÆRDIEN I DIT SPA, ER DER MED STOR SANDSYNLIGHED FORDI AT ALKALITETEN ER UDENFOR SIT IDEALOMRÅDE.

Alkaliteten er styrende for pH-værdien, forstået på den måde, at det er svært at styre pH-værdien, hvis der ikke er styr på Alkaliteten.

For høj alkalitet i mit spa

For høj alkalitet (>120 mg/l) betyder, at du ikke kan ændre pH-værdien. Tilsætter du SpaCare pH Down, ”skubbes” pH-værdien tilbage igen.

Alkaliteten kan sænkes med SpaCare Alka Down.

For lav alkalitet (< 60 mg/l ) betyder, at pH-værdien er svær at holde stabil. pH’en danser op og ned. Samtidig kan for lav alkalitet medføre korrosioner (rustdannelse) på blandt andet rustfri stål dele, varmelegemer, pumpe m.v.

Alkaliteten kan hæves med SpaCare Alka Up.

Sådan justerer du alkaliteten i dit spa:

Mål alkaliteten (TA) med en digital SmartTest eller med teststrips. Målingen skal ligge mellem 80-120 mg/l.
Juster alkaliteten til 80-120 mg/l. Brug SpaCares spaberegner for at beregne doseringsmængden.
Skal alkaliteten sænkes, er det vigtigt, at pumpen er slukket, så vandet i spaen er helt stille, inden SpaCare Alka Down tilsættes.
Vent 3-4 timer og lav derefter en måling af alkaliteten igen.
Mål derefter pH-værdien. HUSK at en måling foretages med et photometer. Testtabletter, strips eller dråber er en indikation. Ikke en måling. De giver dog en fin indenkation omkring, hvor på skalaen dine vandværdier befinder sig.
Juster derefter pH-værdien til 7,0-7,4 med enten SpaCare pH Up eller SpaCare pH Down.

SE VIDEO GUIDE FRA SPA CARE HERUNDER:

Fandt du svar på dit spørgsmål?

Disse artikler kan måske være interessante for dig?