Jeg kan ikke måle klor, selvom jeg har tilsat klor til mit spa

Jeg kan ikke måle klor, selvom jeg har tilsat klor til mit spa

Guiden er lavet med inspiration fra vores leverandør Spa Care og der henvises til deres produkter i guiden.

Vi har alle prøvet, at vi tilsætter klor og foretager en tjekmåling efter 30 minutter for at kunne konstatere, at der ikke er noget fritklor tilbage i spaet. Det er helt naturligt i mange sammenhænge.

Læs med herunder, hvor vi gennemgår hvorfor det kan være at der kan være nul klor efter du har tilsat klor og hvad du kan gøre for at komme ud af problemet.

Hvorfor måler jeg 0 klor, når jeg lige har tilsat en dosering klor?

Klor er det eneste vandplejeprodukt, der både desinficerer (dræber bakterier) og oxiderer (forbrænder snavs og fedt) på samme tid.

Hvis der er bakterier eller organisk materiale i vandet, vil kloren ”angribe” disse forureninger og opbruges. Det er ikke ualmindeligt, at man oplever, at den klor, man lige har tilsat i vandet, forsvinder med det samme.

Du skal forestille dig, at når klor har fundet en bakterie, som den binder sig til og nedbryder, så virker den klor ikke længere. Det går fra at være fri klor til at være bunden klor. Altså, hvis der er 100 bakterier i dit spavand og du kun tilsætter 70 enheder klor, så vil du måle 0 i fri klor og der vil stadig være bakterier i dit spa vand.

Tilsæt yderligere klor.

Hvis du kommer ud for, at der ikke er klor i dit spa, selvom du lige har givet den klor, så vent 30 minutter og foretag en ny måling. Viser den at klorværdien er 0, så giver du en behandling mere og venter 30 minutter med at tage en kontrol måling.

Du har sikkert forstået, at der helst skal være overskud af klor enheder i vandet, og ikke den anden vej rundt. Når al bakterier og urenheder er nedbrudt, vil kloren blive i vandet og du kan måle den.

 

SE VIDEO GUIDE FRA SPA CARE HERUNDER:

Fandt du svar på dit spørgsmål?

Disse artikler kan måske være interessante for dig?