Hvor tit skal filtret i mit spa renses/udskiftes?

Hvor tit skal filtret i mit spa renses/udskiftes?

Guiden er lavet med inspiration fra vores leverandør Spa Care og der henvises til deres produkter i guiden.

Filtervedligeholdelse og filtercyklus er ikke det mest sexede ved at eje et spa, men ikke desto mindre er det ekstremt vigtigt at have styr på dette, hvis du ønsker optimalt badevand. Er du i tvivl om hvordan filtret skal vedligeholdes eller hvornår det skal skiftes? Så fortvivl ikke!

Sørg for, at filterpumpen i dit spa kører det antal timer, jeres badeintensitet kræver.

OBS! Moderne spa er som oftest indstillet fra fabrikkens side til at køre 2 cyklusser af en varighed på 2-3 timer, men måske er dette ikke tilstrækkelig til at holde vandet rent. Læs i manualen til dit spa, hvordan filtercyklussen justeres.

Læs med herunder, hvor vi gennemgår, hvad der er “best practice” omkring vedligeholdelse af dit patronfilter og hvornår det bør skiftes.

Sådan vedligeholder og rengør du filtret i dit spa:

Vi starter lige med en anbefaling inden vi forsætter. Et godt råd er nemlig, at du altid har filter i dit spa. Også når du har et som står til rensning. Derfor er det en god idé at have to patronfiltre til dit spa, så der altid er et filter i spaet som virker.

✅ Rens filteret til dit spa ofte

Patronfilteret anbefaler vi bliver renset én gang pr. måned eller oftere afhængig af badeintensitet og brugen af din spa. Når du renser dit filter er det en god idé at have en spand eller et renserør klar, og naturligvis en flaske SpaCare Filter Cleaner.

➡️ Rens patron filtret og synlig snavs mellem lamellerne.

Tag den snavsede filterpatron op af filterhuset og rens det for alt synligt snavs mellem lamellerne ved spuling med rent vand. Du kan med fordel benytte den praktiske vandbørste til patronfiltre fra Summer Fun.

➡️ Læg patronfiltret i blød

Læg derefter filterpatronen i en spand eller et ”renserør” og tilsæt 1 dl SpaCare Filter Cleaner og rent vand til filtret er helt dækket af vand. Lad filteret ligge sådan i mindst 12 timer.

➡️ Skyl patronfiltret og lad tørre

Tag derefter filterpatronen op og gennemskyl den grundigt med rent vand. Benyt eventuelt vandbørste til patronfiltre fra Summer Fun.

Nu er filteret atter klar til brug.

SE VIDEO GUIDE FRA SPA CARE HERUNDER:

Fandt du svar på dit spørgsmål?

Disse artikler kan måske være interessante for dig?