Hvilket desinfektionsmiddel skal jeg bruge til mit spa?

Hvilket desinfektionsmiddel skal jeg bruge til mit spa?

Guiden er lavet med inspiration fra vores leverandør Spa Care og der henvises til deres produkter i guiden.

Dit badevand skal holdes fri for bakterier, virus og andre ubehageligheder, og derfor er det essentielt for optimalt badevand, at det bliver desinficeret korrekt. Læs med herunder, hvordan vi foreslår, at du gør det rigtigt.

Hvorfor skal jeg desinficere mit badevand i spaet

De to væsentligste årsager til, at du skal (og vi mener SKAL!) desinficere dit badevand, når du har et spa, er (1) at vandtemperaturen oftest er høj, hvilket giver bakterier m.m. rigtig fine vækstbetingelser. Derudover er der (2) et skjult rørsystem, hvor vandet kan være stilstående, hvilket medfører biofilm og bakterievækst.

Og selvom de fleste moderne spa i dag har Ozon og UV (elektriske desinfektionssystemer), så er det ikke tilstrækkeligt, når vandtemperaturen er høj og badeintensiteten også høj. De elektriske desinfektionssystemer er en hjælp, og en god hjælp, specielt i de perioder, hvor spaet står i dvale (lav badeintensitet), men de kan altså ikke stå alene.

Derfor er det vigtigt, at du vælger et afprøvet og testet desinfektionsmiddel! Vi foreslår produkter fra Spa Care, som vi mener er nogle af markedets aller bedste.

Klorbaserede vandplejeprodukter

Når det kommer til desinfektion er der ikke mange midler, som kan konkurrere med klor. Klor er kongen af desinfektionsmidler. Klor er nemlig det eneste stof, der både desinficerer (dræber bakterier) og oxiderer (forbrænder fedt og snavs). Derfor er klor helt perfekt til at sikre optimalt badevand i spa og swimming pools.

Du skal sørge for, at du har en klorværdi på mellem 1–3 mg/l. Det vil nemlig betyde, at der ikke kan være bakterier i dit badevand. Har du en lavere klorværdi end ovenstående, er du i risiko for, at bakterierne kan leve i dit badevand, og har du højere klorværdier end ovenstående kan slimhinder (f.eks. øjne) blive røde og huden kan udtørre. Kommer klorværdien højt op (omkring 8 mg/L), er der risiko for at badetøjet mister farven og at blond hår får grønligt skær. Men klor i disse mængder i spabade er altså ikke farligt, men kan forårsage irritation.

Klor tabletter

Klor tabletter der den nemme og hurtige måde at tilsætte klor til sit badevand. Bruger du klor tabletter, kan du med fordel bruge SunWac 9 eller SunWac 12 (spabade med 500-1000 l vand bruger SunWac 9, mens større spabade bruger SunWac 12).

I spabade med 1000-1500 l vand skal du blot tilsætte én SunWac 12-tablet, inden du bader og én tablet efter.

Tabletterne indeholder et brusemiddel, så de opløses efter fem minutter, og herefter kan du bade i spaen.

Produkterne er tilsat organisk egyptisk mynteekstrakt, som giver vandet en dejlig, afslappende duft samtidig med, at klorindholdet i tabletten sikrer, at du bader i rent vand.

I SpaCare-serien finder du også de klassiske klorprodukter som SpaCare MiniChlor Granular og SpaCare Tab Twenty (langsomt opløselige 20 grams klortabletter).

Alternativ til klor i spa

Der kan være forskellige årsager til, at man ikke ønsker at benytte klor til desinficering. Og er du én af dem, som ønsker et alternativ til klor, så fortvivl ej. Der er nemlig andre alternativer. Men husk at klor er det eneste vandplejeprodukt som både oxiderer og desinficerer. Det betyder, at for at opnå tilnærmelsesvis samme effekt med en klorfri løsning, skal du altid bruge to produkter.

Som alternativ til klor kan du med fordel benytte SpaCare OxyBox, som består af to dele. SpaCare Active Oxygen Granular (A), og SpaCare Oxy Plus Activator Liquid (B). Tilsammen udgør disse to produkter et moderne klorfrit desinfektionssystem. OxyBox-systemet er et behageligt og lugtfrit alternativ til klor- og bromholdige desinfektionsmidler.

Alternativt kan du anvende SpaCare Bromin-tabletter sammen med SpaCare SpaChock.

SE VIDEO GUIDE FRA SPA CARE HERUNDER:

Fandt du svar på dit spørgsmål?

Disse artikler kan måske være interessante for dig?