Opstart af ny spa eller vandskifte i spa

Opstart af ny spa eller vandskifte i spa

Guiden er lavet med inspiration fra vores leverandør Spa Care og der henvises til deres produkter i guiden.

Når du skal opstarte dit nye spa eller har foretaget vandskifte i dit spa, skal spaet fyldes op med vand.

Fyld spaet med vand

Dette vand bør komme fra det lokale vandværk, da dette har drikkevandskvalitet og kræver mindre i forhold til indregulering af vandværdierne for at gøre det til perfekt badevand.

Kan jeg ikke bruge regnvand til at fylde mit spa?

Jo, det kan du godt. Er det nemt? Ikke nødvendigvis. Regnvand indeholder ingen alkaliske salte, hvorfor der kan være udfordringer ved at styre vandværdierne. Men det er naturligvis vand og kan bruges, men man skal være opmærksom på, at det kan være sværere at styre vandværdierne og holde dem inden for ideal området.

Det anbefales, at cirkulationspumpen (massagepumpen) kører, mens luftindblæsningen (luftskruerne på overkanten af spabadet) er slukket, når du tilsætter vandplejeprodukter til dit spa.

Sådan gør du:

1️⃣
Fyld spaen til det anbefalede vandniveau fra spa producenten.
2️⃣
Start cirkulationspumpen (massagepumpen) og luk for luftindblæsningen (luftskruerne på overkanten af spabadet).
3️⃣
Mål pH-værdien og juster til mellem 7,0–7,4. Er pH-værdien for høj, skal du tilsætte SpaCare pH Down, og hvis pH-værdien er for lav, tilsætter du SpaCare pH Up.
Dette er specielt vigtigt at starte med i områder med hårdt vand. Giver du chokkloring med en for høj pH-værdi kan du risikere at få kalkudfældning (tåget, uklart eller mælkehvidt vand)
4️⃣
Når pH-værdien er indenfor idealområdet, giver du vandet en chokkloring, hvilket vil fjerne eventuelle bakterier og virus ved at tilsætte 3 stk. SpaCare SunWac12-tabletter (gælder for spa med 1000-1500 l vand). Alternativt kan du også bruge SpaCare MiniChlor (15 ml pr. 1000 liter vand).
5️⃣
Tilsæt 50 ml SpaCare No Scale (gælder for spa med 1000-1500 l vand).
6️⃣
Tilsæt 10 ml SpaCare Bright & Clear (gælder for spa med 1000-1500 l vand).
7️⃣
Mål alkaliteten med teststrips eller med en digital SmartTest.
Alkaliteten skal ligge mellem 80–120 mg/l.
Det er vigtigt, at du får justeret alkaliteten rigtigt fra start, da det har stor indflydelse på reguleringen af pH-værdi samt den generelle badevandskvalitet.
Hæv alkaliteten med SpaCare Alka Up (hvis den er for lav) eller sænk den med SpaCare Alka Down (hvis den er for høj).
I områder med hårdt vand (med meget kalk) er der stor sandsynlighed for, at du skal sænke alkaliteten.
Når du har justeret alkaliteten, bør du vente nogle timer, inden du fortsætter til næste punkt. På den måde opnår du det bedst mulige resultat. Skal du bruge SpaCare Alka Down, er det vigtigt, at pumpen er slukket inden.
8️⃣
Mål pH-værdien igen og eventuelt juster til mellem 7,0–7,4. Er pH-værdien for høj, skal du tilsætte SpaCare pH Down, og hvis pH-værdien er for lav, tilsætter du SpaCare pH Up. Brug gerne spaberegneren, så du ved præcis hvor meget, du skal tilsætte.

SE VIDEO GUIDE FRA SPA CARE HERUNDER:

Fandt du svar på dit spørgsmål?

Disse artikler kan måske være interessante for dig?