pH-værdi i poolen

pH-værdi i poolen

pH-værdi i poolen

Det er meget vigtigt, at du opretholder den korrekte pH-værdi i dit pool-vand.

pH-værdien skal optimalt være mellem 7,0 og 7,4. Her er mange forskellige meninger om hvor intervallet skærer, men 7,0 til 7,4 er det sikre området.

For at opnå det mest bedste badevand, er det nødvendigt først at måle pH-værdien samt hårdheden i vandet. pH-værdien måles ved at benytte et af de forskellige måleredskaber.

  • Strips
  • Håndryster
  • Photometer

Se de forskellige muligheder – klik her

Der er flere studier, som viser, at kloren virker bedst ved lave pH-værdier. Og det er en af grundene til at det anbefales, at du sænker pH-værdien inden du overhovedet tænker på at tilsætte klor. En anden grund er, at hvis du tilsætter klor til en pool, hvor pH-værdien er for høj, kan du risikere, at der sker kalkudfældning i vandet ( og det bliver mælkehvidt og tåget).

Så start med at mål pH-værdien og juster den til den lave ende af idealområdet (7,0 – 7,4) inden du tilsætter klor eller anden desinfektionsmiddel.

  • FOR LAV PH-VÆRDI:
    Er pH-værdien for lav, kan eventuelle metaldele i poolen begynde at ruste samt farven på eventuelle plastik dele og bunden/siderne vil blive lysere.Er PH-værdien lavere end 6,8 er det nødvendigt at tilsætte pH PLUS produktet.
  • FOR HØJ PH-VÆRDI:
    Er pH-værdien for høj, kan der forekomme calcium i vandet, samt effektiviteten af rensningen bliver meget lav, hvorfor der også derved kan forekomme øjen- og hud- irritationer. Er pH-værdien højere end 7,4 er det nødvendigt at tilsætte pH MINUS produktet

I begge tilfælde skal pH-værdien måles nogle timer efter doseringen/tilsætningen, hvorfor processen med tilsætning og måling skal gentages hver dag indtil den korrekte pH-værdi er målt.

Bemærk at der i calcium hypoklorit (klor granulat) er tilsat kalk som bindemiddel, hvilket vil hæve pH-værdien ved tilsætning. Dette er endnu en god grund til at sænke pH-værdien til det lave idealområde inden du tilsætter klor.

Har du svært ved at styre pH-værdien i poolen

Hvis du har svært ved at styre pH-værdien, kan det skyldes alkaliniteten. Den er nemlig styrende for pH-værdien, og hvis den ikke er i sit idealområde 80 – 120 mg/l, kan den drille pH-værdien.

Hvis alkaliniteten er for høj, kan pH-værdien også stige og forårsage kalkudfældning og give belægninger.

Hvis alkaliniteten er for lav, kan pH-værdien svinge meget.

Så derfor er det vigtigt at tage alkaliniteten i betagtning, hvis pH-værdien er svær at styre.

Se nogle af vores populære produkter her

Hårdt vand

Kalkindholdet i vandet er en del af de “alkaliske salte”, og derfor har man ofte en høj alkalinitet i områder med hårdt vand. Hårdheden af vandet kan man få oplyst fra det lokale vandværk/kommune eller ved at lave egne test samt indsende til et laboratorium.

Du kan også finde information om vandets hårdhed på kommunernes hjemmeside. Vi har listet nogle kommuner herunder:

Guldborgsund Forsyning

Lolland Forsyning

Vordingborg Forsyning:

Næstved Forsyning

Køge og Fruendal vandværk

 

Såfremt du har hårdt vand anbefales det at tilsætte VANDHÅRDHEDSSTABILISATOR.

Du er også velkommen til at skrive til os, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du bør benytte vandhårdhedsstabilisator.

OBS! Vær opmærksom på pH-værdien og klorindholdet i børnepoolen eller badebassiner

Det er også vigtigt at behandle vandet i de mindre pools, som f.eks. hobby pools, børne pools og badebassiner. Vær specielt opmærksom på at have en god pool pleje, når det drejer sig om pools, hvor børn har adgang. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har spørgsmål angående vandbehandling af pools.

Fandt du svar på dit spørgsmål?

Disse artikler kan måske være interessante for dig?

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*