Natura kantfliser og terrassefliser

Kantfliser er vigtige for det samlede udtryk!

Kantfliser eller fliser til omkring poolen

Pool Eksperten tilbyder en lang række kantfliser og terrassefliser til omkring poolen i høj kvalitet.

Ingen tvivl om at de rigtige kantfliser eller terrassefliser omkring swimmingpoolen skaber helhed og fuldender hele det æstetiske udtryk omkring poolen.

2021 – nyt produktsortiment

Natura – natursten

Natura er en eksklusiv serie af naturfliser fra Scandi-Roc. Alle fliser er skåret ud af naturstensblokke. Det bliver ikke smukkere. Serien omfatter kantfliser og terrassefliser i forskellige formater. Alle kantfliser leveres i et bredt udvalg af lige fliser, radiusfliser og hjørnefliser, så de kan anvendes til næsten samtlige former for pools.

Natura-serie: 1. Kiruna kantfliser

Natura serie - Kiruna - kantflise til swimmingpools

Som du kan se på billedet, er Kiruna en eksklusiv kantflise af natursten. Den findes i seks forskellige farver, der er specielt udvalgt til det nordiske stil og klima. Overfladen er børstet og føles behageligt, men forsat har gode og skridsikre egenskaber.

Kiruna poolkantflise i farven Soft Sand

Serien leveres i lige fliser, radiusfliser og forskellige hjørner – både indvendige og udvendige.

Der findes til Kiruna også tilhørende terrassefliser.

Tværsnit af Kiruna poolkantflise

Farveskema for Kiruna kantfliser:

Kiruna kantfliserne leveres i 6 forskellige farver. (16) Mountain Grey, (20) Baltic Light Grey og (18) Soft Sand er produceret af granit, hvor (17) Mountain Black er af Basalt og (23) Kashmir Cream og (24) Golden Brown er af Travertin.

Kiruna kantflise farveskema

Flisetyper for Kiruna kantfliser:

Der findes forskellige typer af Kiruna fliserne, så der med sikkerhed findes en løsning til enhver swimmingpool og terrasse.

Se alle flisetyper i Kiruna serien


Kontakt os for tilbud på Kiruna kantfliser!

Natura-serie: 2. Napoli kantfliser:

Napoli kantflise i Natura serien

Napoli er en natursten med næse. Næsen, stykket som dukker ned i swimmingpoolen, giver en smuk afslutning og binder på fineste måde poolen sammen med kantflisen.

Napoli kantflise med næse er en eksklusiv kantflise til pools

Serien leveres i lige fliser, radiusfliser og forskellige hjørner – både indvendige og udvendige.

Der findes til Napoli serien også tilhørende terrassefliser.

Stregtegning af Napoli kantflise

Farveskema for Napoli kantfliser:

Napoli kantfliserne leveres i 7 flotte farver. (16) Mountain Grey, (20) Baltic Light Grey og (18) Soft Sand er produceret af granit. Derudover er der kommet nye farver som 2021-nyheder. De nye farver er: Diamond Grey, Kashmir Cream, Golden Brown og Shadow Grey. Kommer snart med bilede!

Napoli kantflise farveskema

Flisetyper for Napoli kantfliser:

Der findes forskellige typer af Napoli fliserne, så der med sikkerhed findes en løsning til enhver swimmingpool og terrasse. Bemærk at Napoli kantflisen har en næse, som går ud over poolkanten. Dette er både en smuk afslutning på samspillet mellem poolen og belægningen omkring poolen, men det har samtidig også en praktisk funktion. Hvis børn eller barnlige sjæle skaber bølger i poolen, vil disse blive stoppet af næsekanten på fliserne og dermed ikke skvulpe over. Det er en lille detalje, men med en stor praktisk virkning.

Oversigt over Napoli flisetyper i serien Natura fra Scandi-Roc

Kontakt os for tilbud på Napoli kantfliser!

 

Modena-serie: (3) Natura kantfliser:

Modena kantflise til swimmingpools

Serien Modena er en kantflise der er skåret ud af naturstensblokke i formatet 100 x 29 cm. En fuldstændig enestående kantflise!

Kantflisen har et skandinavisk design, som er skabt med det ene formål, at poolejere i Norden skal have muligheden for at tilføje et æstetisk mere eksklusive udtryk og en højere kvalitet finish på deres pool.

Kanterne er naturligvis poleret og faset, overfladen er identisk med de øvrige kantfliser i Natura serien.

Modena er tilgængelig i syv kendte farver og leveres med tilhørende hjørnerfliser.

De tilhørende terrassefliserne, som passer til Modena fuldender dit poolområde. Se mere under Natura Terrassefliser herunder.

Farveskema for Modena kantfliser:

Modena kantfliserne leveres i 7 forskellige farver. (16) Mountain Grey, (19 Diamond Grey, (20) Baltic Light Grey og (18) Soft Sand er produceret af granit, hvor (23) Kashmir Cream, (24) Golden Brown og (17) Shadow Grey er af Travertin.

Modena kantflise farveskema

Flisetyper for Natura terrassefliser:

Der findes to forskellige typer terrassefliser i Natura serien, så der med sikkerhed findes en løsning til enhver terrasse.

Flisetyper i Natura serien til terrasser

Kontakt os for tilbud på Natura terrassefliser!

 

Natura-serie: (4) Natura terrassefliser:

Natura serien har også terrasse fliser, som hører sammen med pool kantfliserne

Serien Natura omfatter også terrassefliser, som kan leveres i samme farver som kantfliserne. Du har nu mulighed for at belægge din terrasse eller pool-område med de unikke og yderst eksklusive fliser i Natura serien. Fliserne leveres i de samme specialudvalgte farver, som går igen fra kantfliserne.

Det bliver simpelthen ikke smukkere.

Farveskema for Natura terrassefliser:

Natura terrassefliserne leveres i 6 forskellige farver. (16) Mountain Grey, (20) Baltic Light Grey og (18) Soft Sand er produceret af granit, hvor (17) Mountain Black er af Basalt og (23) Kashmir Cream og (24) Golden Brown er af Travertin.

Flisetyper for Natura terrassefliser:

Der findes to forskellige typer terrassefliser i Natura serien, så der med sikkerhed findes en løsning til enhver terrasse.

Flisetyper i Natura serien til terrasser

Kontakt os for tilbud på Natura terrassefliser!

 

Natura serien

Kantfliser i natursten

Granit (Mountain Grey, Baltic Light Grey, Soft Sand)

Granit er en bjergart, der er dannet over mange millioner år. Granit består af kvarts, feldspat og glimmer – altså opbygget af mineraler og metaller. Ikke to stykker granit er ens, hvilket gør hvert stykke granit unikt rent optisk. Særprægene er forårsaget af naturens påvirkninger, der giver hvert stykke granit “personlighed”, charme og viser dets lange liv.

Skifer (Basic Line)

Skifer er en forholdsvis blød, lagdelt sten dannet under tryk, der varierer i tykkelse. Skifer består af komprimerede lag af ler, mineraler og materiale fra overliggende lag, som kløves let med laget, der hvor der i vand er aflejret nedbrudte bjergarter eller skaldyr. Der findes flere typer skifer f.eks. ler-, kvarsit- og glimmerskifer, og de optræder i forskellige farvenuancer så som sort, grøn, blå, hvid og rød. Portugisisk skifer som vi anvender som råvare anses for værende af markedets højeste kvalitet. Portoskifer indeholder pyrit som kan komme til udtryk som mindre brune aflejringer på skifferen. “Black spots” er komprimerede områder som fremstår mørkere på dele af elementet. Skifer tåler ikke nogen form for syrebehandling.

Basalt (Mountain Black)

Basalt bliver i daglig brug omtalt som en granit, men er egentlig dannet ved vulkansk aktivitet og er ikke sammensat på samme måde som granit. Basalt indeholder jern- og magnesiumsilikater. Basalt er megetjernholdigt og tåler derfor ingen form for syre.  Syre misfarver basalt.

Travertin

Travertin er en natursten såsom marmor, granit, Onyx, Limestone, Skifer etc. Den vigtigste forskel mellem travertin og andre natursten ligger i dannelsen af klippen, hårdheden af stenen og udseende. Travertin er dannet i varme kilder og / eller kalksten huler. Travertin er ikke det samme som marmor eller kalksten, som falder i metamorfe bjergarter kategori. Vigtige karakteristika for travertin er hullerne i sten, som er forårsaget af kuldioxid unddragelse.

 

Nedenfor har vi beskrevet og forklaret de naturlige forekomster/kendetegn, der findes i de forskellige stensorter, og som man bør være opmærksom på, når man vælger stensort, da disse ikke må forveksles med reklamationsberettigede fejl.

Farvevariationer/årespring.

Natursten med disse naturtegninger kan variere meget, idet der kan forekomme farveforskelle på samme element. På nogle natursten kan det virke som om, visse områder mangler den originale bundfarve. På andre typer kan der forekomme store åreaftegninger, som pludselig bliver brudt af en tværgående åre eller tynde streger, som kan ligne revner. Disse elementer er meget flotte for dem, der kan lide den rå natur. Dette er noget kunden skal være opmærksom på ved køb af natursten. Alle stensorter kan have farvevariationer/årespring. Disse er dog mest tydelige i granit

Naturpletter mørke/lyse.

Forekommer oftest på finkornede typer af granit. Naturpletter fremtræder som mørke eller lyse pletter af varierende størrelser. Pletterne kan være ensfarvede eller bestå af flere farvevarianter. Disse pletter kan ikke undgås.

Småhuller/revner.

Findes i næsten alle typer af natursten. Huller (Tarolli) er en aflejring af et lille dyr eller svamp, som er rådnet eller formuldet væk. Ved skifer kan afskallinger eller mindre flig på hjørner forekomme. Det er en naturlig del af produktets beskaffenhed ifbm. produktionen. Dette må ikke tolkes som dårlig kvalitet, blot et udtryk for en naturlig karakteristika ved denne type af natursten.

Svindrevner er den afstand, som naturen har skabt mellem de forskellige forekomster i en stentype, når sten under pres og meget kraftig varme smelter sammen over millioner af år.

Slibemærker.

Forekommer på alle typer natursten med en slebet overflade. Slibemærker vil oftest være cirkelrunde i aftegningerne, da det er slibeklodserne, der laver mærker under slibningen. Slibemærker kan ikke undgås på slebne sten, da det er sidste slibeklods inden polering, der laver mærkerne.

Glasårer.

Aflejringer af store mængder døde skaldyr m.m., og sammenkitningen med forskellige organiske stoffer, som lejrede sig på havbunden, kombineret med enorme vandtryk, har bevirket, at man i dag har et produkt, som kan anvendes som forskellige byggematerialer. Det sammenkittede produkt kan have været udsat for forskydninger i lagene eller måske jordskælv, hvorved den sammenkittede masse har slået revner. Her er vandet sivet igennem, hvorved der aflejrede sig organiske stoffer f.eks. kisel. Disse stoffer har forenet sig med den øvrige masse og er blevet til en homogen masse. For tusinde af år siden hævede en del af havbunden sig op over vandspejlet, og derved opstod landområder med bakke og dale – bjergkæder er ligeledes opstået på denne måde. Det var nu blevet muligt via moderne arbejdsmetoder at “bryde” blokke af den sammenkittede masse, som kan saves op til f.eks. vinduesplader i 2 cm og 3 cm tykkelse eller fliser i 1 cm tykkelse. De før omtalte sammenkittede revner fremtræder nu som årer i pladerne i fagsproget kaldet “glasårer”. Disse årer gør på ingen måde pladerne svagere. Brudstyrken er større, netop hvor “glasårerne” findes. Glasårer kan forekomme i mange natursten – i granit såvel som i skifer. Vi håber, at denne kortfattede forklaring på hvorledes natursten kan være opstået, har overbevist dig om, at “naturfejl” behandlet fagligt korrekt, ikke berettiger til reklamation.

Misfarvninger på naturstensoverflader ”Picture framing”.

Mange natursten indeholder foruden organiske bestanddele også andre forbindelser – frem for alt jernforbindelser. Det basiske vand, der bruges i visse limtyper og fugetyper, opløser disse forbindelser og reagerer med dem. Denne forbindelse trænger så op til overfladen på naturstenene. Herefter kan der ske en oxidation. Dette forekommer oftest på lyse granit typer. Vi anbefaler man altid anvender nedlægnings materiale der er godkendt til natursten.

Naturligt svind

Da vi har med et naturprodukt at gøre, må man acceptere at der kan være sten der er beskadiget på den ene eller anden vis. Natursten har ofte sin oprindelse langvejs fra, hvilket også er forbundet med meget håndtering. Indenfor vores branche accepteres der et svind på op til 6% hvilket man som kunde må og skal acceptere kan forekomme. Dette gør sig specielt gældende for større leverancer hvor vi opfordrer til at man har dette med i kalkulationen. Fliser der måtte blive sorteret fra anvendes f.eks ved tilskæring mm.

Rust.

Der kan forekomme mindre rustpletter i natursten, dette skyldes jernholdige partikler der reagerer og kan resultere i rustudtræk.

Tolerancer.

Tolerancer på +/- 2 mm i forhold til oplyste mål skal accepteres.

Kontakt formular

Du er altid velkommen til at kontakte os. Du kan bruge formularen herunder.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.